Backlink Nedir

Backlink Nedir

Backlink Nedir?

Backlink en özet haliyle bir web sitesinden başka bir web sitesine verilen linklerdir. Özellikle backlink sayısı ve bu backlinklerin nitelikleri ilgili web sitesinin güvenilirliği konusunda bizlere ipucu verir. Backlinkler sayesinde arama motorlarında yer alan botların web sitelerinizi daha çok ziyaret etmesine ve arama motorlarında üst sıralara çıkmaya yardımcıdır. Web tasarım çalışmalarından sonra özel bir backlink çalışması yapılması gerekir. Bu kavram Google ile beraber gündeme geldi. PageRank algoritmasıyla beraber özellikle backlinklerin web sitelerine etkisini, etki katsayılarını hesaplamaya yaradı. Özellikle Google bu özellik sayesinde rakibi olan arama motorlarına kıyasla gözle görülür bir oranda başarılı olarak doğru sonuçlar gösterdi. Bu sayede de açık ara farkla lider konuma yükseldi. PageRank mantığına değinecek olursa link alan sitenin gücü artmaktadır. Link veren sitenin gücü ise azalır diye özetlenebilir. Matematiksel olarak bu durum arama sonuçlarına etki etmektedir. İyi bir web sitesinin Google nezdinde değeri yüksek olması için backlinkleri sayıca fazla ve kaliteli olması gerekir.

Backlink Çalışmaları ve Backlink Alımları

Hedefiniz doğrultusunda hedef kelimelerle alakalı özgün içerikler paylaşmalısınız. Backlinkler bu açıdan kalıcı olmalıdır. Özellikle kısa süreli değil uzun ömürlü olan backlinkleri tercih etmelisiniz. Bu Backlinkleri sitenize yükledikten sonra kaldırmamalısınız. Çünkü kaldırılırsa sitenizde kalıcı düşüş etkisi yaratır. Tekrar yüklediğinizde de aynı etkiyi göstermezler. Çeşitli web otoritelerinden, sektörle alakalı web sitelerden sitelere özel oluşturulmuş olan platformlardan, önde gelen forum sitelerinden backlink satın alınabilir.

Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle çok yeni olan domainlere Backlink yüklemeyin. Backlink alırken de içeriğinize uygun olanları tercih edin. Özellikle alacağınız sitenin backlinkleri özgün ve güncel bir sayfa olması gerekir. Aynı zamanda farkı sitelerden kısa zaman aralığı içerisinde fazla sayıda link almayın. Haftada 2-3 adet link yeterli olacaktır. Backlink alır iken mümkün olduğunca arama motoru optimizasyonu bu açıdan önemlidir. Akıllara ilk gelecek ve arama motorlarında çıkacak kelimelerden oluşmasına özen gösterin. Çünkü bu sayede çok daha sıklıkla arama motorlarında çıkacaksınız.  Ancak tüm bunlar kaliteli içerik üretmezseniz bir işe yaramaz.

 

Backlink paketlerimiz ile ilgli bilgiyi aşağıdaki sayfadan temin edebilirsiniz.

sandeymen.com/backlink-fiyatlari